Bloedluisbestrijding bij hoenders

Bij de bestrijding van bloedluis is het van belang te weten hoe een bloedluis leeft en zich vermeerderd, alleen dan kun je effectief handelen.

Een bloedluis eitje komt na 2 tot 9 dagen uit afhankelijk van de temperatuur. Een bloedluis legt in haar korte leven wel 2500 eitjes.

Een bloedluis leeft zoals de naam al zegt van het bloed van de kip en zuigt dat ‘s nachts op en verstopt zich overdag in alle gaten en kieren die het kan vinden. Een luis kan zich wel 2 meter verplaatsen per nacht.    

Er zijn meer manieren om de luis te bestrijden maar één systeem om de luis te bestrijden wil ik hierbij uitleggen.   

Maak de zitstok op afneembare draadstangetjes met een oliehoudend potje die een onoverbrugbare barrière vormt. Plaats de zitstok zo dat als de kippen er op zitten ze geen contact maken met de wand van het hok. Je kunt dan heel gemakkelijk de zitstok schoonmaken en ik gebruik hiervoor dusty van de Wibra dat ik er op spuit. 1 keer in de week de zitstok schoonmaken en 1 keer in de maand de oliepotjes schoonmaken en u bent een hoop ergernis kwijt.

Ook willen we voorkomen dat de luis zich verstopt bij/onder de voer of drinkbak dus die maken we ook 1 keer in de maand schoon.

Dan blijft over het legnest waar ook de luis zich kan verbergen, en dat zou ik zo nu en dan ook controleren.
Eigenlijk moeten alle onderdelen in het hok gemakkelijk te verwijderen zijn om schoon te maken.

Pin It on Pinterest

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security