Koekoekzilverpatrijs

Kleurslag koekoekzilverpatrijs
Zilverpatrijs haan
Kleur en tekening van haan
De veren vertonen hetzelfde tekeningspatroon als bij de zilverpatrijs, bovendien zijn alle zwarte veerpartijen regelmatig overdwars geband door niet scherp begrensde donkergrijze banden. Bij de haan is in hals- en zadelbehang ook enige koekoektekening waar te nemen.
Kleur en tekening van de hen
Bij de hen zijn schouders, vleugeldekveren, vleugelband, staartdekveren, zadel en rug; lichtgrijs, grijswit gewolkt, met donkergrijze pepering. De borst is zo egaal mogelijk licht zalmkleurig welke bij de dijen overgaat in zilver-askleurig.
Donskleur: grijsachtig.
Ernstige fouten:
Haan:Gele tint in hals- en of zadelbehang. Roestbruin of rood op de schouders. Wit in staart en vleugels. Veel extra witte tekening in borst, waardoor een onregelmatige koekoektekening ontstaat. Te weinig koekoektekening in vleugels en staart.
Hen: Rood of roest op vleugels; bruine gloed op rug, zadelkussen en vleugeldek. Gele tint in de halskraag. Te weinig koekoektekening in halskraag. Te grove of geklonterde pepering. Ontbreken van de koekoektekening in vleugels en staart. Erg lichte borstkleur. Veel wit in tekening op rug, schouders, vleugeldekveren, zadel en staartdekveren.
Fouten
Bovenstaande ernstige fouten in minder mate voorkomend. Tevens bij de hen lichte nerven of koekoektekening in de borst.

Pin It on Pinterest

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security