Verslag Oneto 2015

Het was even spannend hoe de nieuwe locatie van deze show eruit zou zien, Maar de hoge verwachtingen werden beloond met een mooie grote hal waar ongetopt alle dieren met een prima verlichting gehuisvest  konden worden.                                                                

Op deze show in de Hangar 11 op Vliegveld Twente  waren  65 Twentse hoenders en 37 krielen ingezonden. De kwaliteit van de dieren was van een prima gehalte en bij de groten werd Harry ter Huurne een terechte winnaar met een geweldig mooie zilverpatrijs haan die tevens de beste van de show werd. Ook in patrijs waren de beste dieren van Harry, voorwaar een geweldige prestatie. In geelpatrijs werd Henk Enserink winnaar. Verder werden nog witpatrijs, blauwpatrijs, koekoek en koekoekzilverpatrijs geshowd. Het was een geweldige collectie, met ook prima dieren van Gert de Vogel en Wil van Dam.

flyer-Oneto

Bij de krielen was de inzending van Robert Hoornstra van een ongekende kwaliteit en kwantiteit. Robert had in elke erkende kleurslag dieren ingezonden en werd een terechte winnaar bij de krielen. Hij ontving in blauwpatrijs, witpatrijs, geelpatrijs en koekoekpatrijs  alleen maar hoge predicaten.

Andere inzenders van de krielen waren Herman Jansen, Gerrit Slooyer Wim Vaarhorst en Willem Molenveld.

Al met al was het een geweldige show waar ook een stand van de T.H.C. aanwezig was. En als je bedenkt dat in 2016 de 3e Europese  show van de Twentse hoenders ook op de Oneto zal plaatsvinden dat zou je dit als een goede generale kunnen beschouwen.

Alle inzenders bedankt.

Willem Molenveld

Pin It on Pinterest

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security