Geholpen door het weer en de prachtige karakteristieke Twentse omgeving, is het jaarlijkse zomertreffen van de Twentse Hoenders Club – ook in het Coronajaar 2020 – weer een plezierige dag geworden.

De boerderij van de Familie Van de Riet op het Landgoed Weldam in Markelo was voor de tweede keer een geweldig decor. Dat het weer gunstig was, bleek uit de vele fietsers in de omgeving en een toertocht van oude tractoren.

De opkomst was hoger dan verwacht en de meegebrachte dieren waren een goede basis voor discussies over het beoogde fokdoel, het gewicht van de dieren … de gewogen krielen waren uitstekend op gewicht …, de lengte van de snavel en het dijbeen, flitter natuurlijk en dit alles geholpen door de verschillen in de Duitse en Nederlandse standaard. Veel lof was er voor de aanwezige blauw zilverpatrijs dieren.

Afgesloten werd met een goed georganiseerde BBQ waarbij een ieder ruim kon zitten. Met de vele handen maken licht werk was het geheel vlot opgeruimd zodat Henk Jan op tijd kon melken. 

Familie Van de Riet en een ieder die heeft meegeholpen, nogmaals hartelijk dank, Good Goan!

Pin It on Pinterest

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security